Celebrul balerin Serghei Polunin a dansat la TIFF, joi, pe scena de la Castelul Banffy din Bonţida, pe celebra piesă „Take Me to Church”, în faţa a 2.000 de spectatori care l-au ovaţionat. Artistul a spus că îşi doreşte să aducă în România „Romeo şi Julieta”, spectacolul realizat de Johan Kobborg, cu Alina Cojocaru în rolul Julietei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale celei de-a 20-a ediţii a TIFF, show-ul „Serghei Polunin Up, Close and Personal” a debutat cu proiecţia „Bolero”, un performance coregrafic semnat Ross Freddie Ray, în care capodopera lui Ravel capătă o nouă dimensiune datorită  dansului amplificat de efectele vizuale realizate de artistul Teun van der Zalm. Apoi a urmat „Sacré”, un spectacol bazat pe „Ritualul primăverii”, al lui Igor Stravinski, şi inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi.

La final, publicul TIFF a avut parte de o surpriză: Serghei Polunin a dansat live, pe piesa lui Hozier, „Take Me to Church” - interpretarea care l-a făcut celebru în toate lumea. Producţia lui David LaChapelle a adunat aproape 30 de milioane de vizualizări pe YouTube şi a inspirat numeroşi artişti din toată lumea.

La finalul serii, într-un dialog pe care l-a avut cu preşedintele festivalului, Tudor Giurgiu, şi apoi cu publicul numeros, artistul a declarat că s-a simţit foarte bine pe inedita scenă de la Castelul Banffy şi că a avut un sentiment aparte să poată privi stelele de pe cer pe tot parcursul dansului.

De asemenea, Serghei Polunin a vorbit despre spectacolul „Romeo şi Julieta”, dansat în urmă cu doi ani la Verona, în faţa a 10.000 de spectatori. Celebrul balerin a mărturisit că este „foarte mândru de acest proiect” şi că spectacolul creat de Johan Kobborg este ca un film la care te uiţi cu sufletul la gură timp de o oră şi douăzeci de minute. De asemenea, Polunin a spus că a dansat pentru prima oară rolul lui Romeo şi că a fost un privilegiu să o facă alături de românca Alina Cojocaru, „probabil cea mai bună Julieta a tuturor timpurilor”.

„Mi-aş dori să aducem Romeo şi Julieta în România la un moment dat. Ar fi magic”, a spus Polunin, în aplauzele spectatorilor.

În prezent, artistul a mărturisit că lucrează la o producţie impresionantă, „Divina Comedie”, de Dante, care va fi prezentată, în premieră, în luna septembrie, la Festivalul de la Ravenna.

Serghei Polunin este invitatul special al celei de-a 20-a ediţii a TIFF. Vineri, el va susţine un masterclass pentru tineri balerini şi participă la proiecţia documentarului „Dancer” (r. Steven Cantor), o incursiune emoţionantă în viaţa tumultuoasă a artistului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.