Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, l-a catalogat, potrivit unei înregistrări video virală pe Twitter, pe liderul republicanilor în Congres Kevin McCarthy drept un ”cretin”, după ce acesta denunţat impunerea purtării măştii de protecţie împotriva covid-19 de către persoane vaccinate drept o ”decizie politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nancy Pelosi apare în această înregistrare, publicată de jurnalista CNN Daniella Diaz, urcând în maşină şi spunând ”este un cretin”.

”Nu vă amăgiţi: ameninţarea de a purta din nou măşti nu este o decizie bazată pe ştiinţă, ci o decizie imaginată de către oficiali guvernamentali libeali care vor să trăiască într-un stare de pandemie perpetuă”, a scris joi, mai înainte, pe Twitter, Kevin McCarthy.

Câteva ore mai târziu, McCarthy, în vârstă de 56 de ani, a scris în alt tweet că ”preşedinta Pelosi vrea să faceţi ce spune ea. Ea şi preşedintele Biden fac totul pentru ca voi să continuaţi să trăiţi în frică, cu masca voastră, chiar dacă aţi fost vaccinaţi”.

Şeful de cabinet al lui Nancy Pelosi, Drew Hammill, nu a dorit să confirme declaraţiile preşedintei Camerei Reprezentanţilor surprinse în înregistrarea video CNN. El apreciază că înregistrarea video este neclară.

”Din nefericire, nu putem verifica această înregistrare audio, din cauza calităţii ei proaste, dar pot să confirm că (Nancy Pelosi) consideră că a spune că cererea unei măşti «nu este o decizie bazată pe ştiinţă» este o aberaţie”, scrie el pe Twitter.

Relaţiile lui Pelosi cu McCarthy s-au deteriorat recent din cauza unei anchete iniţiate de către preşedinta democrată a Camerei Reprezenţanţilor cu privire la asaltul de la Capitoliu, la 6 ianuarie, care ar putea pune în discuţie comportamentul unor membri ai Partidului Republican.

Înregistrarea video a lui Pelosi înregistra joi seara (ora Locală) un sfert de milion de vizualizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.