Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea cu două doze de vaccin anticovid pare să protejeze împotriva variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Date care apar de la probe concrete arată că două doze de vaccin protejează împotriva variantei delta”, a anunţat însărcinatul EMA cu Strageia Vaccinării, Marco Cavaleri.

”Suntem conştienţi de îngrijorările cauzate de răspândirea rapidă a varinatei delta”, a dat el asigurări.

”La ora actuală, se pare că cele patru vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană (UE) protejează împotriva tuturor tulpinilor care circulă în Europa, inclusiv împotriva variantei delta”, a subliniat el.

Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2 se află la originea unei creşteri, de câteva zile, a numărului cazurilor de covid-19 în Europa.

O variantă mai contagioasă, varianta indiană îngrijorează autorităţile din mai multe ţări, inclusiv din Germania şi Franţa.

Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătătţii insistă puternic asupra importanţei unei continuări a campaniei de vaccinare şi unei accelerări a acesteia, în vederea contracarării acestei variante.

Cu cât numărul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât scade certitudinea unui al patrulea val covid-19 în toamnă.

Vaccinurile par, de asemenea eficiente în reducerea numărului spitalizărilor, a formelor grave ale bolii şi a morţilor, subliniază ministerul francez.

Marco Cavaleri avertizează că pot să apară alte variante SARS-CoV-2 şi îndeamnă laboratoarele farmceutice să abordeze acest subiect.

Comitetul EMA de Evaluare a Riscurilor în domeniul Farmacovigilenţei continuă evaluări cu privire la cazuri de miocardită - inflamaţia muşchiului cardiac - şi pericardită - inflamaţia mebranei în care este învelită inima - semnalate în urma vaccinării cu Pfizer-BionTech, mai anunţă EMA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.