Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la faptul că Ludovic Orban a susţinut că PNL a câştigat alegerile locale parţiale, că cifrele reale dovedesc exact opusul, deoarece social-democraţii au câştigat 17 primării din 35. „ 17 e mai mare decât 15. Aşa a făcut şi data trecută. PSD a avut peste ei, cât toată coaliţia. Ce să le mai facă românii ca să înţeleagă că nu e locul lor la guvernare?.”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu ştiam că matematica este o ştiinţă fixă. Cumva 14 sau 15 este mai mare decât 17? În acest moment PSD, duminică, pe cifre reale şi pe tot, a câştigat mai mult decât toată coaliţia lor. Vedeţi că în coaliţie i-a scăpat pe cei de la PLUS, căci coaliţia e între patru partide în Guvern. Toţi cei care au pierdut alegerile se află acum în coaliţia de guvernare. Am luat 17 primării din 35, dintre care două sunt luate de candidaţi independenţi şi restul au luat coaliţia de guvernare. E un nou semnal dat de către români că nu sunt ei cei aleşi să conducă România în  acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu, luni la TVR 1.

El a mai spus că nu este vina PSD că în doar şase luni de zile actuala coaliţie de guvernare s-a erodat cât alte guverne în 7 ani.

„17 nu este mai mare decât 15? E matematică. (...) Nu am ce să-i fac. 17 e mai mare decât 15. Să termine dracu’ cu porcăriile lui. Aşa a făcut şi data trecută. El a uitat să spună că sunt toată coaliţia în acele cifre. PSD a avut peste ei, cât toată coaliţia. Ce să le mai facă românii ca să înţeleagă că nu e locul lor acolo? Ce să-i mai transmitem noi domnului Iohannis, cât să îi mai explicăm, exact cum spunea domnia sa, că actualul Parlament nu mai reprezintă voinţa românilor? Ce ne facem, domnule Iohannis? În şase luni s-au erodat cât alte guverne în 7 ani. Dar nu este vina noastră a PSD, e vina lor că sunt haotici şi nu ştiu să facă nimic”, a completat liderul PSD.

Ludovic Orban i-a transmis lui Vasile Dîncu şi sondorilor de casă ai PSD, „care intoxică media şi opinia publică cu sondaje măsluite” că ar putea „să îşi bage sondajele în sertarele PSD”. El a adăugat că PNL a câştigat alegerile locale parţiale de duminică cu 40,5%, iar social-democraţii au avut un scor de puţin peste 39%.

„Am venit să dau această declaraţie pentru că am văzut că unii au proclamat, în mod fals, victoria în alegerile locale şi aş vrea să spunem lucrurile aşa cum sunt. Conform datelor de la AEP şi numărătorii paralele efectuate de către PNL, PNL a câştigat alegerile locale anticipate care au avut loc duminică în cele 36 de localităţi. Un număr de peste 35.000 de voturi comparat cu un număr de aproximativ 34.500 voturi luate de PSD. În ceea ce priveşte numărul de primari, PNL a câştigat 15 primării. De asemenea, am câştigat alegerile la Consiliul Local Cojasca (judeţul Dâmboviţa – n.r.)”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.