Un incendiu care provoca un fum dens a izbucnit luni după-amiaza în apropierea unei staţii de tren şi de metrou din Londra, care au fost evacuate, antrenând intervenţia a aproximativ 100 de pompieri, anunţă salvatori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei sedii comerciale situate sub calea ferată, în apropierea staţiei Elephant Castle, la sud de Tamisa, au luat foc, dar şi şase maşinişi o cabină telefonică, au anunţat pompierii pe Twitter.

Pompierii îndeamnă publicul să evite zona şi să închidă ferestrele.

Ei au postat pe Twitter înregistrări video.

Una dintre aceste înregistrări video surprinde o explozie impresionantă.

”Incidentul nu este considerat de natură teroristă”, a anunţat Poliţia din Londra, care a oprit circulaţiape mai multe străzi.

Poliţia Transporturilor anunţă că staţia a fost evacuată, iar trenurile nu se opresc în aceasta.

Presa britanică scrie că nu se ştia dacă incendiul sau explozia s-au soldat cu răniţi sau victime.

”Am deschis fereastra o secundă, pentru că am auzit oameni strigând şi am simţit un lucru foarte, foarte puternic. Fumul (era) pe cale să se atenueze un pic. Am auzit o explozie”, declară o locutoare din zonă cotidianului The Guardian.

Echipaje de ambulanţă şi poliţie se aflau la faţa locului, iar poliţia a izolat zona, scrie ziarul britanic.

Un medic, Ben Lovell, care a filmat una dintre înregistrările postate pe Twitter, scrie că a văzut ”mult fum, apoi o explozie şi o minge mare de foc”.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a pompierilor din Londra, incendiul ar fi izbucnit în garaje situate în aprpiere de staţie. Ea a precizat că incendiul a fost semnalat la ora locală 13.43 (15.43, ora României).

Lowell a postat primele imagini care surprind fum ieşind din staţie, către ora locală 13.50 )15.50, ora României). El a postat imaginile dintr-o clădire înaltă de lângă staţie. ”Mă aflu acum într-un fum negru, aşa că nu mai pot vedea”, a scris el.

Medicul îşi exprimă îngrijorarea faţă de vânzători din zona staţiei. ”Fum iese în continuare. Zona de sub staţie este numită Mica Columbie şi acolo sunt multe magazine şi restaurante mici columbiene, cufundate acum într-un fum negru. Sunt prezente ambulanţe şi pompieri”.

El scrie că la ora locală 14.20 (16.20, ora României), ”fumul a dispărut, nu se mai vede foc. Toată partea centrală a Elephant and Castle este încercuită de poliţie şi alte echipaje de intervenţie, care redirecţionează traficul pietonal şi rutier, cu profesionalism şi calm. Sper că toată lumea e OK”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.