Actorul englez Jonny Lee Miller va juca rolul prim-ministrului britanic John Major în al cincilea sezon al serialului „The Crown”, a anunţat vineri Netflix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miller, cunoscut pentru rolurile din „Transpotting” şi „Elementary”, dar şi ca fost soţ al Angelinei Jolie, va fi John Major, prim-ministru şi lider al Partidului Conservator între anii 1990 şi 1997.

Înainte de a fi numit prim-ministru, Major a făcut parte din guvernul lui Margaret Tatcher, din 1987 până în 1990, între altele, ca ministru de Externe.

John Major, acum în vârstă de 78 de ani, este văzut bine de publicul britanic, deşi flirtul cu Edwina Curry, fost membru al Parlamentului, care a ieşit la suprafaţă după ce el a părăsit Downing Street, au alimentat tabloidele mai mult timp.

Miller, care a apărut în producţii TV ca „EastEnders” şi „Prime Suspect”, a obţinut rolul Sick Boy în emblematicul „Trainspotting” (1996) al lui Danny Boyle şi asta i-a adus recunoaşterea internaţională. El a fost apreciat şi pentru interpretarea din „The Flying Scotsman” (2006), regizat de Dounglas Mackinnon.

În ultimii ani, a jucat rolul Sherlock Holmes în serialul „Elementary”, cu Lucy Liu în rolul Watson.

Producţia pentru al cincilea sezon „The Crown” va începe în luna iulie. Din distribuţia acestui sezon fac parte Elizabeth Debicki - ca prinţesa Diana, Dominic West - ca prinţul Charles, Imelda Staunton - regina Elizabeth II, Jonathan Pryce - ca prinţul Philip şi Lesley Manville - ca prinţesa Margaret.

„The Crown” a avut premiera în 2016 şi urmăreşte viaţa familiei regale britanice de-a lungul mai multor perioade, începând cu anii 1940.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.