Agenţia Naţională de Transplant anunţă, luni seară, un adevărat ”maraton pentru viaţă” care a avut loc la Iaşi, unde o fată de 13 ani aflată în moarte cerebrală a salvat viaţa altor cinci pacienţi. A fost prima prelevane de organe realizată în acest an la Spitalul “Sf. Maria” Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un singur destin, tragic, a readus speranţa la viaţă pentru alţi 5 semeni aflaţi în suferinţă! Un adevărat maraton pentru viaţă s-a desfăşurat în acest week-end la Iaşi datorită gestului impresionant de mărinimie al părinţilor unei copile de doar 13 ani, alături de profesionalismul şi dăruirea medicilor ieşeni”, a transmis, luni seară, Agenţia Naţională de Transplant.

Medicul Raluca Neagu-Movilă, coordonator regional transplant Iaşi, a explicat că pacienta, o fată de 13 ani, era internată la Secţia ATI a Spitalul Clinic De Copii Sf Maria Iasi unde, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvată, intrând în starea ireveresibilă de moarte cerebrală.

”Familia greu încercată de o asemenea tragedie a reuşit totuşi să-şi găsească puterea de a trece peste durerea lor infinită şi a oferit altor oameni necunoscuţi o şansa la viaţă, fiind de acord cu donarea de organe şi ţesuturi (cornee). Este un gest cu o încărcătură emoţională deosebită pentru care suntem profund recunoscători familiei şi care a mobilizat imediat echipele medicale de prelevare şi transplant ale centrelor de excelenţă din Iaşi”, a declarat Raluca Neagu-Movilă.

Astfel, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” Iaşi a fost salvată viaţa unui tânăr prin transplant hepatic, iar alţi doi pacienţi au beneficiat de intervenţiile de transplant cornee. La Spitalul Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi au fost realizate cu succes intrevenţiile de transplant renal de care au beneficiat două paciente aflate de mai mulţi ani în dializă.



A fost prima prelevare de organe şi ţesuturi care s-a realizat la Spitalul “Sf. Maria” Iaşi, din acest an.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.