Lego îşi extinde fabrica din oraşul maghiar Nyíregyháza cu o investiţie de aproximativ. 149 de milioane de euro, cu sprijinul Guvernului Ungariei, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, într-o conferinţp de presă care a avut loc la Budapesta şi prin care a fost anunţată investiţia Lego Manufacturing Kft, relatează MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Péter Szijjártó a specificat că investiţia va crea 250 de noi locuri de muncă în oraş, astfel că guvernul maghiar participă la aceasta cu suma de 5,85 de miliarde de forinţi (aprox. 16 milioane de euro).

Prin valoarea sa, investiţia Lego este a treia cea mai semnificativă dintre cele din acest an; la Nyíregyháza, grupul danez îşi construieşte a doua cea mai importantă fabrică, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

Potrivit ministrului, investiţiile în Ungaria ale celor mai importante companii internaţionale demonstrează, la rândul lor, că în ţară sunt întrunite toate condiţiile necesare pentru o producţie la nivel ridicat.

În acest sistem, companiile care folosesc tehnologii moderne, pregătirea profesională a angajaţilor maghiari, infrastructura dezvoltată şi politica economică ce sprijină investiţiile se potrivesc perfect unele cu celelalte – la fel ca piesele unui joc lego, a spus Szijjártó.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.