Douăzeci de actuali şi foşti membri ai Poliţiei din Frankfurt sunt suspectaţi de difuzare de propagandă neonazistă pe grupuri de discuţii, anunţă miercuri parchetul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a percheziţionat miercuri domciliile a şase dintre aceşti poliţişti, membri ai Comandantului de Acţiuni Speciale al Poliţiei din Frankfurt, precizează într-un comunicat parchetul, care a deschis o anchetă în aprilie.

Investigaţiile au fost lansate împotriva unui poliţist în vârstă de 38 de ani, suspectat de faptul că deţinea şi a difuzat imagini cu caracter pedofil.

În urma analizării telefoanelor mobile ale poliţistului, anchetatorii au avut acces la grupuri de discuţie ale poliţiştilor, care făceau propagandă neonazistă.

În total, 19 membri ai Grupului de Acţiuni Speciale din Frankfurt şi un fost poliţist sunt vizaţi în ancheta cu privire la aceste forumuri de discuţii, active în perioada 2016-2019.

Trei dintre aceşti poliţişti sunt suspectaţi, de asemenea, de obstrucţionarea justiţiei. Superiori ai celorlalţi 17 suspecţi, ei nu au denunţat presupusele fapte ale acestora, aşa cum au obligaţia să facă.

Cei 19 poliţişti activi au fost suspendaţi din funcţii în vederea unui eventual proces.

Mai multe scandaluri de acest fel au zguduit în ultimele luni atât poliţia, cât şi armata germane.

În Renania de Nod-Westfalia, cel mai populat land german, aproximativ 30  de poliţişti, suspendaţi între timp, făceau schimb, pe mesageria Whatsapp, de imagini cu Adolf Hitler, svastici, steaguri ale celui de-al Treilea Reich şi un montaj în care un refugiat apare într-o cameră de gazare într-un lagăr de concentrare.

Un grup asemănător a fost destructurat, la sfârşitul lui septembrie 2020, la Berlin.

În landul Hesse a avut loc un caz similar în vara lui 2020. Un computer al poliţiei din acest land a fost folosit în vederea căutării unor date private despre persoane care au fost ameninţate apoi cu moartea.

O întrepătrundere a extremei drepte şi poliţiei este un lucru dovedit.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) are cei mai mulţi agenţi de poliţie - cinci din 89 - în cadrul grupului său parlamentar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.