Ministrul brazilian al Sănătăţii, Marcelo Queiroga, a declarat luni că jucătorii celor 10 echipe care vor juca Copa AmErica-2021 în Brazilia nu trebuie să fie vaccinaţi, contrar celor solicitate iniţial de guvernul său, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vaccinul nu este o obligatoriu. Dacă sunt vaccinaţi, cu atât mai bine. Dar nu vom încerca să ne vaccinăm acum. Deoarece vaccinul poate provoca o reacţie şi acest lucru ar putea compromite competitivitatea jucătorilor ", a spus el.

"Dacă vaccinarea ar fi obligatorie în acest moment, nu ar avea imunitate până la începutul competiţiei", a adăugat ministrul, care a reamintit că în Brazilia se desfăşoară alte competiţii fără această cerinţă, precum calificările la Cupa Mondială sau Copa Libertadores .

Coordonatorul Copa America, André Pedrinelli, a precizat totuşi că şase din cele zece delegaţii care vor juca turneul (compuse din 65 de persoane fiecare) sunt deja complet vaccinate şi că alte două vor fi înainte de începerea competiţiei de duminică.

Guvernul preşedintelui Jair Bolsonaro a fost de acord să organizeze turneul pentru a înlocui Argentina, care şi-a văzut organizarea anulată din cauza agravării pandemiei.

Această decizie a fost puternic contestată de experţi în faţa gravităţii situaţiei de sănătate din Brazilia, a doua ţară cea mai îndoliată, cu peste 474.400 de morţi.

Printre alte măsuri de protecţie, toţi membrii delegaţiilor vor fi supuşi unui test PCR la fiecare 48 de ore, vor sta în camere individuale şi etaje izolate în hotelurile lor şi vor călători între cele patru oraşe gazdă cu avioane charter, pe lângă mobilitate redusă. în timpul şederii lor pentru a evita mulţimile.

"Toate meciurile se vor juca fără public în tribune. Prin urmare, este un mediu controlat", a asigurat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.