Preşedntele rus Vladimir Puitn îi îndemnă pe ruşi să se vaccineze împotriva covid-19 cu vaccinuri ruseşti şi îi invită pe străini să se vaccineze în Rusia, după ce a ordonat Guvernului rus să acţioneze în vederea ”organizării condiţiilor unei vaccinări contracost a străinilor în ţară”, dând asigurări că ”vaccinul rusesc este recunoscut drept cel mai sigur”, în contextul în care campania de vaccinare rusă bate pasul pe loc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să le cer concetăţenilor noştri să profite de această oportunitate” de a se vaccina gratuit, pledează preşedintele rus la Forumului Economic de la Sankt Petersburg (SPIEF), după care a ordonat Guvernului rus să acţioneze în vederea ”organizării condiţiilor unei vaccinări contracost a străinilor în ţara noastră”.

”Vaccinul rusesc este recunoscut drept cel mai sigur”, dă el asigurări, subliniind că doar 10% din populaţia lumii a fost vacinată până în prezent, iar ”sute de milioane de persoane nu au acces la vaccinuri” împotriva covid-19.

”Atât timp cât nu vom avea un acces generalizat la vaccinuri pe toate continentele, riscul epidemiei nu va dispărea”, a avertizat el.

RUŞII, RETICENŢI FAŢĂ DE VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19

Preşedintele rus şi-a îndemnat în mai multe rânduri concetăţenii să se vaccineze, în contextul în care ritmul campaniei de vaccinare este foarte lent, din cauza neîncrederii populaţiei faţă de vaccin.

Potrivit unui sondaj realizat în aprilie de Institutul independent Levada, peste 60% dintre ruşii intervievaţi nu intenţionau să se vaccineze, în pofida faptului că bilanţul noilor contaminări care nu scade de mai multe săptămâni.

Rusia a fost prima ţară din lume care a omologat un vaccin împotriva SARS-CoV-2, în augist 2020, denumot Sputnik V, înainte de încheierea testelor clinice.

Alte două vaccinuri au fost autorizate ulterior de către autorităţile ruseşti, dar şi o versiune ”uşoară” a Sputnik, care se administrează într-o singură doză.

Rusia este una dintre cele mai afectate ţări de pandemia covid-19.

Potrivit agenţiei ruse de statistici Rosstat, aproximativ 250.000 de morţi din cauza covid-19  se înregistrau la sfârşitul lui martie în Rusia - dublu faţă de numărul recunoscut până în prezent de către Guvernul rus în bilanţuri zilnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.