Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că a fost depus un proiect de lege de către parlamentarii UDMR pentru reglementarea infrastructurii de piste de biciclete, precizând şi faptul că trebuie regândit Codul Rutier pentru a asigura siguranţa celor care folosesc mijloace alternative de deplasare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tanczos Barna a declarat, joi, la evenimentul prilejuit de Ziua Mondială a Bicicletei, că şi în locurile unde este creată infrastructura aceasta este puţin folosită. El a precizat că cei care merg cu bicicleta trebuie să respecte regulile de circulaţie. 
“Bicicleta este sănătoasă, se pot întâmpla şi incidente, e bine să vezi cine îţi este alături. Chiar şi un profesionist poate avea parte de incidente minore. (…) Cine se apucă de mersul cu bicicleta cu siguranţă va cădea. E important să respectăm regulile de circulaţie”, a explicat Tanczos. 
 
El a reamintit că Ministerul Mediului a lansat Vinerea Verde, o iniţiativă care recomandă transportul alternativ. 
 
“De atunci, nu doar în zilele de vineri încerc să merg cu metroul la minister. Este o experienţă unică, am revenit la viaţa din perioada studenţiei, am redescoperit Bucureştiul, merg un kilometru pe jos. Este o schimbare semnificativă. Să folosească cetăţenii mijloacele alternative de transport, inclusiv bicicleta”, a explicat ministrul Mediului. 
 
De asemenea, el a anunţat că parlamentarii UDMR au depus un proiect de lege pentru a reglementa infrastructura de piste de biciclete. 
 
“Am depus un proiect de lege în Parlament pentru a reglementa infrastructura de piste de bicicletă. (…) Codul rutier trebuie regândit din acest punct de vedere pentru a asigura siguranţa celor care folosesc mijloace alternative de deplasare”, a explicat ministrul.
 
El precizat că în emisiile de carbon în marile oraşe provin în proporţie de 50% de la mijloacele de transport în comun, iar soluţiile ar fi de schimbare a parcului auto şi înlocuirea acestora cu mijloace de transport electrice, dar şi realizarea de piste de biciclete şi refacerea trotuarelor, fiind create astfel alternative de transport pentru cetăţeni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.