Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat găsirea a 2.850 de pistoale cu glonţ, într-un camion care transporta mobilă. El a afirmat că este vorba despre o captură-record, care a fost făcută de poliţiştii de frontieră de la Isaccea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"Structurile MAI au realizat o captură record de arme de foc şi accentuez arme letale. Vorbim aici de 2.850 de pistoale noi, cu glonţ. Astfel, luni seara, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea au depistat ascuns într-un camion, condus de un cetăţean ucrainian, cele 2.850 de pistoale cu glonţ, calibrul 4 şi 4,5 mm. Bărbatul transporta conform documentelor de însoţire obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia pentru o societate din Ucraina”, a declarat, joi, Lucian Bode. 
 
El a precizat că armele erau ascunse în mijlocul de transport respectiv prin metoda "capac”. 
 
 
"În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Tulcea au depistat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi au efectuat un control amănunţit al acestuia. În urma verificărilor, în spatele mărfii declarate, respectiv mobilă, saltele şi produse alimentare, au fost descoperite, ascunse prin metoda capac, 143 de cutii ce conţineau 2.850 de pistoale tip revolver. Armele au fost ridicate în vederea confiscării”, a explicat ministrul de Interne.
 
El a menţionat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.