Nicuşor Dan a precizat că estimează că tratamentele pentru dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie ar putea începe peste aproximativ o săptămână. Primarul general al Capitalei a adăugat că va fi demerată o achiziţie publică, în cazul în care Compania Municipală Eco Igienizare nu va putea realiza lucrările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că şansele ca Ecoigienizare să se ocupe începând de săptămâna viitoare de programul unitar de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare sunt de sub 10% în momentul ăsta. În ceea ce priveşte achiziţia publică pentru un nou operator există achiziţia publică clasică, care are un termen de implementare de aproximativ 3 luni, pentru că sumele la nivelul Municipiului Bucureşti sunt relativ mari, dar există pentru chestiuni urgente, cum este situaţia în care suntem, există proceduri de achiziţie urgente pe perioade limitate şi probabil că ne îndreptăm către scenariul acesta. Cel mai optimist scenariu, dar asta nu înseamnă că este cel mai realist, ar fi ca Compania Municipală să poată să funcţioneze încă de mâine şi să-i dăm comandă şi să realizeze, din păcate nu cred că e posibil”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat vineri într-o conferinţă de presă dacă e posibil să fie făcută deratizarea de către Compania Municipală, în condiţiile în care directorul de la Ecoigienizarea şi-a dat demisia.

Chestionat care este cel mai posibil scenariu, în acest caz, edilul general a răspuns: „Eu vreau să cred că într-o săptămână chiar încep tratamentele”.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, miercuri, proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării de la bugetul Municipiului Bucureşti a Programului Unitat de Acţiune pentru Deratizare şi Dezinsecţie în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.