Premierul Florin Cîţu a declarat că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) se ocupă de implementarea certificatului verde european, însă acesta nu a fost încă aprobat la nivelul UE. „Sperăm ca o astfel de măsură nu va discrima cetăţenii şi este doar din cauza unor elemente medicale”, a mai spus şeful Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Detaliile au fost trimise către STS de foarte mult timp. STS face implementarea. Deocamdată nu a fost aprobat la nivelul Uniunii Europene. Sunt doar nişte informaţii pe care le avem în modul în care să îl construim. Aşa cum am spus de fiecare dată, sperăm ca o astfel de măsură nu va discrima cetăţenii şi, din punctul nostru de vedere, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al României, este doar datorită sau din cauza unor elemente medicale. Deci dacă sunt probleme medicale să poţi să circuli cu acest certificat. În momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi în România majoritatea persoanelor vor fi vaccinate, s-ar putea să nu mai fie nevoie de acest certificat verde”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului când va fi gata certificatul verder european şi cine este răspunzător cu implementarea acestuia în România. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat dacă susţine ideea certificatului de vaccinare, că acesta poate fi folosit pentru motive medicale, de exemplu o persoană să intre pe baza acestui document care să ateste că fie e vaccinată, fie a făcut testul şi este negativ sau că a trecul prin boala COVID-19.

Şeful statului a adăugat că astfel de certificate nu pot fi folosite pentru a îngrădi libertatea de mişcare. „Să îl folosim pentru motive medicale, dar să nu facem din acest instrument un instrument al discriminării”, a mai spus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.