Autorităţile au emis, vineri seară, mesaj RO-Alert pentru a avertiza populaţia despre prezenţa unui urs în municipiul Braşov. Totodată, mesaje similare au fost emise în judeţul Harghita, după ce un urs a fost văzut în municipiul Topliţa, în timp ce la Băile Tuşnad a fost semnalată prezenţa a trei urşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, la ora 22.06 a fost transmis un mesaj de avertizare către populaţie, prin sistemul RO-Alert, pentru a semnala prezenţa unui urs în municipiul Braşov, în zona Coresi (strada Henri Coandă).

Prezenţa animalului a fost anunţată prin apeluri la 112 de mai multe persoane. Acolo s-au deplasat un echipaj SMURD şi un echipaj de jandarmi.

Mesaje similare de avertizare prin RO-Alert au fost emise, vineri seară, şi în judeţul Harghita.

Astfel, potrivit ISU Harghita, s-a semnalat prezenţa unui urs în municipiul Topliţa. În zonă s-au deplasat un echipaj SMURD şi un echipaj IJJ. 

De asemenea, a fost semnalată prezenţa a 3 urşi în Băile Tuşnad. Acolo se deplasează un echipaj IJJ şi un echipaj SAJ. Aceasta este a doua noapte consecutiv când la Băile Tuşnad sunt văzuţi trei urşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.