Oana Gherghe, coordonator al Serviciului Conţinut Digital al Televiziunii publice, a fost aleasă membru în Comitetul Director Digital EBU al European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare organizaţie a televiziunilor publice din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima dată când TVR are un membru în Comitetul Director Digital EBU - Digital Steering Committee, fapt care conferă televiziunii publice posibilitatea de a contribui activ la luarea deciziilor în sectorul cu cea mai rapidă dezvoltare din ultimii ani în cadrul instituţiilor media.

"Este o mare onoare să reprezint Televiziunea Română în Comitetul Director Digital EBU, mai ales că mă aflu în compania unor profesionişti de top din zona digitală de la care am foarte multe de învăţat. Obiectivul meu este să transfer mai departe către organizaţia noastră experienţa şi know-how-ul altor televiziuni publice în transformare digitală şi inovaţie. Digitalizarea şi dezvoltarea online sunt priorităţi pentru Televiziunea Română şi este foarte important pentru noi să devenim o prezenţă puternică în mediul online, livrând produse jurnalistice de calitate, aşa cum facem şi pe TV", a declarat Oana Gherghe.

Comitetul Director Digital va colabora cu toate organizaţiile membre EBU, va contribui activ la îndrumarea, identificarea de strategii şi soluţii pentru dezvoltarea platformelor digitale şi la crearea de produse online destinate segmentului de public tânar care nu mai consumă televiziune tradiţională. Comitetul a fost înfiinţat în anul 2015 şi este principalul organism de conducere din sectorul digital media al EBU. Cei 13 membri ai Comitetului, reprezentanţi ai televiziunilor publice membre EBU,  specialişti cu o reputaţie profesională în domeniul media digital, strategie digitală sau în domenii conexe, sunt aleşi pentru un mandat de doi ani.

Alegerile au avut loc în perioada 15 - 21 aprilie, în cadrul Summitului EBU Media, desfăşurat online.

Oana Gherghe are o experienţă de 16 ani în media. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi un program de Masterat al Facultăţii de Filosofie. A lucrat la cotidianul de limbă engleză Bucharest Daily News, radio Europa Liberă, agenţia de presă NewsIn, cotidianul Evenimentul zilei şi a făcut parte din proiecte internaţionale de jurnalism. S-a alăturat echipei TVR în martie 2012, iar din anul 2013 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Conţinut Online, pe care îl coordonează de câţiva ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.