Consiliul Judeţean, Direcţia Silvică, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, Garda Forestieră şi Consiliul Judeţean al Elevilor au răspuns pozitiv la solicitarea maicilor de la Mănăstirea Agafton de a împăduri un versant afectat de alunecări de teren şi care pune în pericol căsuţele de patrimoniu din curtea lăcaşului de cult. Astfel, sâmbătă, angajaţi ai Consiliului Judeţean Botoşani şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii implicate au plantat cei 300 de puieţi puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică din pepinierele proprii, dar şi de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu şi Garda Forestieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne pasă de natură, ne pasă de comunitatea în care trăim şi nu puteam să nu răspundem pozitiv unei astfel de provocări. Suntem alături de măicuţele de la Mănăstirea Agafton şi vom încerca să le ajutăm în continuare cât putem. Mă bucur că angajaţii Consiliului Judeţean şi reprezentanţii celorlalte instituţii implicate au fost deschişi la această acţiune. Vreau să le mulţumesc tuturor, că deşi este sâmbătă, şi-au răpit două ore din timpul liber pentru a veni la plantat. Distanţarea fizică, masca de protecţie şi celelalte măsuri impuse de contextul epidemiologic nu au constituit o piedică”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, care îi invită pe botoşăneni să viziteze Mănăstirea Agafton „pentru a se bucura de tihna şi frumuseţea acestui loc binecuvântat”, potrivit unui comunicat de presă al CJ Botoşani.

Vicepreşedintele CJ Botoşani Dorin Birta le-a mulţumit celor prezenţi la acţiune, felicitându-i totodată pentru faptul că au terminat de plantat mai repede decât  era estimat.

„Avem colegi harnici în Consiliul Judeţean şi acest lucru se vede. Şi ajutorul şi logistica pusă la dispoziţie de angajaţii Direcţiei Silvice şi ceilalţi parteneri nu au fost de neglijat, motiv pentru care le mulţumim. Am făcut cu toţii o faptă bună şi aşteptăm să se prindă puieţii. Nu am emoţii în acest sens”, a spus Dorin Birta.

La acţiunea „Botoşaniul prinde rădăcini”, pe versantul de la Mănăstirea Agafton au fost plantaţi puieţi de pin silvestru, mesteacăn, nuc, paltin de munte.

Sursa foto: CJ Botoşani
Sursa foto: CJ Botoşani
Sursa foto: CJ Botoşani
Sursa foto: CJ Botoşani
Sursa foto: CJ Botoşani
Sursa foto: CJ Botoşani
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.