Deputatul Mihai Fifor anunţă că PSD a pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie de către PNL, iar acestea vor fi depuse luni în Parlament. Fifor susţine că dezvăluirea făcută de Vlad Viculescu nu a fost un act de transparenţă, ci ”un act de şantaj împotriva PNL care vrea să-l demită din guvern”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD a pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea de către PNL a datelor despre pandemie. Acestea vor fi depuse luni în Parlament, pentru constituirea unei Comisii de anchetă privind măsluirea datelor despre evoluţia pandemiei”, a anunţat, joi, eputatul Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, dezvăluirea făcută de ministrul USR-ist al Sănătăţii, Voiculescu, ”nu a fost un act de transparenţă, ci unul de şantaj împotriva PNL care vrea să-l demită din guvern”.

”În Parlament, USR-PLUS va putea proba dacă e transparent sau nu. Un vot din partea lor împotriva comisiei de anchetă va arăta demagogia discursului despre transparenţă. După ce şi-a atins obiectivul de a şantaja PNL, Voiculescu a încercat să facă pasul înapoi, susţinând că «nu e nimic dramatic, în neregulă» despre cum s-a raportat anterior. Această explicaţie nu poate scuza acuzaţiile formulate anterior. Nu e vorba de metode de calcul diferite, ale unor guverne diferite, cum susţine acum Voiculescu. Anterior acuzaţiile au fost cât se poate de precise: Guvernul Orban a omis deliberat date”, a mai afirmat Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, cei care au omis deliberat cele două zile din calculul incidenţei ”au săvârşit infracţiunea incriminată de Codul Penal la art. 404, privind comunicarea de informaţii false care pun în pericol securitatea naţională”.

”Cei care au răspândit informaţiile false sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, a mai transmis Fifor.

Miercuri, liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statulu” şi a anunţat că va cere înfiinţarea unei comisii parlamentare.

Preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen ”Nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

ULterior, Voiculescu a afirmat că nu este în scandal cu Violeta Alexandru şi a precizat că ”un indicator este un indicator”, acesta fiind calculat diferit de Guvernul Orban şi acum. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.