Danemarca prelungeşte cu trei săptămâni suspendarea vaccinării cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, declară surse citate de postul TV2, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectat de cauzarea unor efecte secundare grave - tulburări de coagularea sângelui şi formarea unor cheaguri de sânge -, acest vaccin a fost suspendat în mai multe state membre UE timp de câteva zile, săptămâna trecută, însă maojoritatea au reluat vaccinarea cu acest vaccin.

Danemarca a fost una dintre primele state membre UE care a suspendat temporar folosirea vaccinului laboratorului farmaceutic suedezo-englez, în urmă cu două săptămâni, după semnalarea unor cazuri de formare a unor cheaguri de sânge atât în ţară, cât şi în străinătate.

Guvernul danez a informat joi dmineaţa Parlamentul că prelungeşte suspendarea utilizării vaccinului AstraZeneca-Oxford, potrivit TV2.

Autoritatea sanitară daneză, care a decis suspendarea, urma să prezinte detalii în acest sens.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă folosirea vaccinului AstraZeneca-Oxford, apreciind că avantajele sunt mult mai importante decât riscurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.