Serviciul australian de informaţii a destructurat în 2020 o celulă de spioni instalată în Australia de către o putere străină, anunţă directorul Australian Security Intelligence Organisation (ASIO), Mike Burgess, care precizează că ”nu este o ţară din regiuna noastră”, fără să odezvpşuie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Spionii au dezvoltat relaţii ţintite cu actuali şi foşti politicieni, cu o ambasadă străină şi cu un serviciu de poliţie”, a anunţat miercuri seara, într-un discurs, Mike Burgess.

”Ei au încercat să obţină informaţii clasificate despre relaţiile comerciale ale Australiei”, a preczat el.

”I-au cerut unui funcţionar să le furnizeze informaţii despre protocoale de securitate pe un aeroport important”, a mai declarat el.

Acest grup a reuşit să recruteze un oficial australian care avea ”acces la elemente sensibile ale tehnologiei apărării”, a mai anunţat Mike Burgess. 

Aceşti agenţi de informaţii din străinătate au fost expulzaţi din Australia, a declarat şeful spionajului australian.

ASIO, odinioară învăluită în secret, a ieşit din umbră în ultimii ani, într-un efort de descurajare a unor servicii de informaţii străine şi cu scopul de a-şi consolida recrutarea.

Mike Burgess a evocat ameninţarea reprezentată de servicii de informaţii străine care operează în Australia, în contextul în care eforturi ale Chinei de a-şi consolida influenţa în regiune provoacă îngrijorări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.