Fostul premier italian Enrico Letta a preluat conducerea Partidului Democrat (PD, centru-stânga) şi promite să pună capăt certurilor interne care subminează formaţiunea, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Enrico Letta îi succede lui Nicola Zingaretti, care a demisionat din funcţia de secretar naţional la 4 martie, când a denunţat disensiuni interne pe tema repartizării posturilor în Guvern şi în partid.

După plecarea bruscă a lui Zingaretti, mai mulţi membri PD au făcut apel la Enrico Letta, debarcat din post în urmă cu şapte ani de către rivalul său Matteo Renzi, să preia postul.

Fostul premier, singurul candidat la post, a fost ales cu 860 de voturi la două şi patru abţineri.

El a devenit al nouălea secretar al PD, o formaţiune căreia îi este unul dintre mebrii fondatori, în 2007.

”Noi suntem motorul Guvernului (lui Mario) Draghi şi trebuie să ne pregătim pentru ceea vine după aceea, când vom merge în alegeri. Trebuie să construim din nou centru-stâînga, la iniţiativa şi sub conducerea PD”, a pledat el în faţa delegaţilor partidului, evocând eventuale alianţe cu alte formaţiuni.

Enrico Letta, în vârstă de 54 de ani, este considerat un moderat şi un proeuropean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.