Preşedintele catolic american Joe Biden a salutat luni vizita ”istorică” a Papei Francisc în Irak, apreciind că ea poartă un mesaj ”important” de fraternitate şi pace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vederea Papei Francisc vizitând situri religioase ca oraşul natal al patriarhului Abraham, petrecând timp împreună cu marele ayatollah Ali Sistani şi rugându-se la Mosul - un oraş care în urmă cu doar câţiva ani a fost supus violenţelor şi intoleranţei unei grupări ca Statul Islamic (SI) - este un simbol al speranţei pentru întreaga lume”, scrie Joe Biden.

Papa argentinian, care a sosit vineri la Bagdad şi a revenit luni la Roma, a străbătut ţara de la Bagdad la Mosul, care a fost ”capitala” ”califatului” SI, şi până la Qaraqosh, în nord, devastat de jihadişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.