Aproximativ o treime dintre membrii Forţelor armate americane refuză să se vaccineze împotriva covic-19, în pofida unui nivel puternic de contaminare în rândul acestora şi a participării militarilor în campnia vaccinării populaţiei, anunţă oficiali de la Departamentul american al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

General-maiorul Jeff Taliaferro a dezvăluit această proporţie importantă de refuz în cadrul unei audieri, miercuri, în Congres, în contextl în care Pentagonul consideră vaccinurile împotriva covid-19 ”facutative” în rândul trupelor.

”Nivelul acceptării se situează la aproximativ două treimi”, a precizat Jeff Taliaferro, insistând asupra faptului că această estimare are la bază ”date foarte timpurii”.

Un purtător de cuvânt Pentagonului, John Kirby, a anunţat că nu există date detaliate referitoare la totalitatea forţelor armate cu privire la vaccinare, însă a preciat că, până în prezent, s-au efectuat 916.500 de vaccinări.

Nivelul refuzului vaccinării este aproape similar celui al populaţiei civile, a precizat John Kirby.

Guvernul Biden a trimis membriai forţelor armate şi Gărzii Naţionale să consolideze efectivele angajate în campania de vaccinare a marelui public în întreaga ţară.

Pentagonul impune ca obligatorie vaccinarea militarilor cu majoritatea vaccinurilor standard.

Însă vaccinurile autorizate în prezent împotriva covid-19 în Statele Unite sunt autorizate doar în baza unei proceduri de urgenţă a Agenţeii americane a medicamrntului (FDA).

Vaccinarea împotriva covid-19 nu poate fi, aşadar, impusă trupelor, a explicat John Kirby.

”Există o limită veritabilă, din punct de vedere legal (...), în impunerea obligativităţii (vaccinării) trupelor şi familiilor acestora”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.