Decanul Facultăţii de Ştiinte Politice de la Universitatea Bucureşti, Cristian Preda, a declarat la Prima Tv că doctoratul nu reprezintă un permis de intrare în înalta societate politică, dar că în România s-a creat acest tip de iluzie care susţine un soi de producţie de masă a diplomelor, el considerând că acest lucru este aberant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristian Preda a afirmat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv,  că mai mulţi politicieni i-au cerut să înceapă studii doctorale. 
“Mi-au cerut de-a lungul timpului, şi înainte de a fi angajat politic într-un partid, şi după aceea, diverşi politicieni să înceapă studii şi în particular de doctorat. Şi vreau să vă spun că le-am explicat foarte calm, părinteşte, pedagogic, că dacă nu au un plan de carieră în lumea academică, dacă nu se văd predând, studiind, scriind cărţi, articole ştiinţifice, nu trebuie în niciun caz să facă doctoratul. Doctoratul este o operă ştiinţifică, un parcurs de carieră pentru cei care vor într-o zi să publice articole ştiinţifice, urmând regulile comunităţii internaţionale, pentru cei care vor să scrie cărţi, lămuresc lucruri neacoperite până la acest moment, pentru cei care vor să lucreze în universităţii sau în centre de cercetare. Doctoratul nu este un soi de permis de intrare în înalta societate politică şi din păcate s-a creat în România acest tip de iluzie care susţine în acest moment un soi de producţie de masă a diplomelor de doctorat. E aberant, e mai mare ruşinea, pentru că efectul acestei producţii este furtul calificat”,  a afirmat Cristian Preda. 
El a precizat că universităţile au o responsabilitate în această situaţie şi acestea trebuie să îi descurajeze pe cei vor să facă doctoratul, dar nu au de gând să urmeze apoi şi o carieră universitară.
“Şi aici universităţile au o responsabilitate enormă pentru că ele sunt cele care trebuie să lămurească, ele sunt cele care trebuie să vorbească în spaţiul public ceea ce spun şi eu acum şi anume să descurajeze pe toţi cei care nu au de gând să facă o carieră universitară, o carieră de cercetare, să mai facă un doctorat. Nu e nevoie de doctorat, puteţi trăi fericiţi fără doctorat”, a precizat Cristian Preda.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.