Cloris Leachman, recompensată cu Oscar şi mai multe premii Emmy, cunoscută pentru rolul Phyllis Lindstrom din "The Mary Tyler Moore Show", a murit din cauze naturale, marţi, la Encinitas, California, la vârsta de 94 de ani, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost un privilegiu să lucrez cu Cloris Leachman, una dintre cele mai neînfricate actriţe ale epocii noastre", a spus managerul ei Juliet Green. "Nu era nimeni ca ea. Doar cu o privire avea abilitatea de a frânge inimi sau de a te face să râzi până la lacrimi. Nu ştiai niciodată ce va spune sau face şi această calitate imprevizibilă făcea parte din magia ei de neegalat". 

Leachman a fost premiată cu Oscar pentru rolul secundar din "The Last Picture Show", de Peter Bogdanovich, rol pe care îl va relua în continuarea filmului "Texasville", fără acelaşi succes. Ambele filme s-au bazat pe scrierile lui Larry McMurtry. 

Actriţa a câştigat în total opt premii Emmy. 

În anii 1970, a apărut în "Daisy Miller", de Bogdanovich, şi în "Young Frankenstein" de Mel Brooks. A mai jucat în "High Anxiety", de Brooks. 

Leachman a fost distribuită în “Spanglish” (2004), “The Longest Yard” (2005), “Scary Movie 4” (2006), “Beerfest” (2006) şi “The Women (2008). 

Cloris Leachman a fost inclusă în Television Academy Hall of Fame în 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.