Persoanele interesate să ocupe o funcţie de procuror european delegat în România îşi mai pot depune candidaturile până la data de 7 ianuarie, inclusiv, anunţă Ministerul Justiţiei fără a preciza câţi candidaţi s-au înscris până în acest moment

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Persoanele interesate să ocupe o funcţie de procuror european delegat în România îşi mai pot depune candidaturile până la data de 7 ianuarie 2021, inclusiv. Dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecţie, iar rezultatele verificării vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Public”, transmite Ministerul Justiţiei.

Interviul va avea loc în perioada 25-28 ianuarie 2021, perioadă ce poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor şi de modalitatea de desfăşurare a interviului.

Evaluarea candidaţilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experienţa practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa profesională.

La finalizarea interviurilor, Comisia de selecţie va selecta candidaţii pentru ocuparea celor 15 posturi de procurori europeni delegaţi, precum şi 5 propuneri de rezervă. Data începerii activităţii în calitate de procuror european delegat în România va fi stabilită urmare procedurilor specifice în cadrul EPPO.

Guvernul a aprobat în  octombrie structura de suport pentru desfăşurarea activităţilor celor 15 procurori delegaţi din partea României la Parchetul European.

Procurorii europeni delegaţi vor fi remuneraţi de către Parchetul European, statul român acoperind doar contribuţiile de asigurări sociale şi asigurări sociale de sănătate, precum şi celelalte drepturi de care beneficiază sau ar putea beneficia procurorul european delegat în calitate de procuror naţional, cu excepţia salariului.

România va fi reprezentată în de către Cătălin-Laurenţiu Borcoman, fost şef al DIICOT Braşov, în Colegiul Parchetului European condus de către Laura Codruţa Kovesi.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.