O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean "Dr. Fogolyán Kristóf” a fost prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în judeţul Covasna. În judeţ au ajuns, luni, 375 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Covasna, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyán Kristóf” a primit 125 de doze, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară "Benedek Géza” din Covasna 115 doze, secţia externă din Întorsura Buzăului 10 doze, Spitalul Municipal din Tg. Secuiesc 100 de doze, iar Spitalul Orăşenesc din Baraolt 25 de doze.

"Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire şi riscul de a dezvolta o formă severă de boală. În acelaşi timp, măsurile de prevenire deja cunoscute şi dovedite a fi eficiente rămân la fel de importante”, a arătat managerul Spitalului Judeţean, András-Nagy Róbert, citat în comunicat.

Asistenta medicală din UPU Halász Csilla a fost primul angajat din spital care a primit vaccinul împotriva COVID-19, ea subliniind că se simte bine după ce i-a fost administrată doza.

"Mă bucur, în acelaşi timp mă simt onorată că eu am fost prima care am primit vaccinul în spital. COVID-19 este o boală care ne pune la încercări grele atât pacienţii, cât şi sistemul medical. Noi, cei care lucrăm în domeniul sănătăţii, ştim foarte bine că acest virus nu face selecţie, ci poate afecta pe oricine. Poate provoca complicaţii grave, indiferent de vârstă, iar vaccinarea ne oferă posibilitatea de a scăpa de această boală", a declarat asistenta medicală.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a afirmat că  siguranţa celor care lucrează în domeniul sănătăţii este cea mai importantă, pentru că ei lucrează în prima line.

"Vaccinul împotriva COVID-19 ne oferă o şansă să combatem pandemia, pentru ca în final să revenim la viaţa noastră normală", a spus Tamás Sándor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.