Guvernul Cîţu a fost învestit, miercuri, după ce a obţinut 260 de voturi ”pentru”, au transmis, pentru News.ro, surse politice. Anunţul oficial a confirmat că Guvernul Cîţu a primit votul de învestitură. Depunerea jurământului va avea loc la ora 20.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Rezultatul votului a fost prezentat de către Oana Murariu, deputat USR-PLUS. 

Aceasta a explicat că, din totalul de 455 deputaţi şi senatori, 446 au fost prezenţi, fiind 446 de voturi exprimate.

”Număr total de voturi anulate - zero. Numărul total de voturi exprimate 446, din care voturi pentru acordarea încrederii Guvernului 260, voturi contra acordării încrederii Guvernul 186, abţineri zero. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Ca urmare a faptului că 260 de parlamentari au acordat votul de încredere se constată că se acordă încrederea Guvernului, Programului de guvernare condus de premierul desemnat Florin Cîţu”, a declarat Oana Murariu. 

Premierul Florin Cîţu a mulţumit din nou coaliţiei de centru-dreapta: ”Mulţumesc coaliţie de centru-dreapta şi tuturor celor care au votat astăzi acest Guvern. Mulţumesc milioanelor de români care au susţinut această coaliţie şi ne-au ajutat să ajungem astăzi în Parlamentul României. Le promit şi le garantez că nu voi înşela niciodată aşteptările acestor oameni şi sunt conştient de responsabilitatea pe care mi-au acordat-o de a guverna România într-o perioadă atât de dificilă. Mulţumesc şi la treabă”. 

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului va avea loc mircuri, ora 20:00, la Palatul Cotroceni 

ŞTIRE INITIALĂ: Surse politice au transmis, miercuri, pentru News.ro, că Guvernul Cîţu a fost învestit, după ce a rimit 260 de voturi ”pentru” şi 186 ”împotrivă”. 

Urmează anunţul oficial de la tribuna Parlamentului. 

Preşedintele Camerei deputaţilor, LUdovic Orban, a precizat că este nevoie de obţinerea a 228 de voturi pentru”, astfel încât Guvernul Cîţu să treacă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.