Este esential sa-ti inveti copilul de mic ce inseamna o viata sanatoasa, o alimentatie echilibrata si care sunt beneficiile sportului. Este bine sa-i oferi un model de urmat, astfel incat acesta sa înteleaga, de exemplu, ca legumele si fructele sunt prioritare in alimentatie si ca nu trebuie evitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a reusi acest lucru, este recomandat sa tii cont de cateva reguli simple. Urmareste lista cu sfaturi de mai jos, pune-le in aplicare si vei vedea ca micutul tau va intelege rolul si importanta unei vieti echilibrate din toate punctele de vedere.

Iata cum iti poti invata copilul sa aiba o viata si alimentatie sanatoasa:

·        Ofera-i fructe in loc de dulciuri

Copiii sunt innebuniti dupa zahar, dupa ciocolata si dupa toate dulciurile care exista. Daca vrei ca cel mic sa fie cat mai sanatos, este important sa iei in vedere produsele de la Raionul Verde, care sunt bio si foarte gustoase. Aici gasesti fructe confiate si uscate, dulciuri sanatoase si bauturi si siropuri care sa tina locul sucurilor acidulate. Este important sa-i oferi fructe in loc de bomboane, pentru ca prichindelul sa invete de la varste fragede cat de gustoase sunt acestea.

·        Fa sport impreuna cu acesta

Bineinteles ca nu-l poti lua cu tine la sala, insa cateva exercitii de gimnastica, facute in sufrageria caminului, nu strica niciodata. Fa in asa fel incat acestea sa fie cat mai amuzante si atractive, deoarece sportul poate ajuta copilul sa se dezvolte in mod armonios si sa se mentina la o greutate normala varstei.

Nu trebuie sa consideri ca un copil de 5- 6 ani este mult prea mic pentru exercitii fizice, deoarece acestea nu fac niciun rau, ci dimpotriva. Astfel, de doua sau de trei ori pe saptamana, fa tot posibilul sa ai o ora libera pentru gimnastica alaturi de fiul sau fiica ta.

·        Activitati recreative sanatoase

Nu-l lasa sa petreaca ore in sir in fata calculatorului sau la telefon cu cei mai buni prieteni, ci propune-i cateva idei de activitati recreative pe care sa le faceti impreuna cu toata familia. Iesiti la o plimbare cu bicicleta, cu rolele sau plimbati-va prin cele mai frumoase parcuri din oras. Nu este exclus ca, din cand in cand, sa iesiti si la cateva sesiuni foto, deoarece amintirile sunt de nepretuit.

·        Fa-i un orar de somn

Somnul este esential pentru un copil. Astfel, gandeste un program de odihna pentru micut care sa se fie respectat ca la carte. Seara poate sa se culce in jur de ora 22 si este stringent ca la amiaza sa doarma o ora sau doua. Acest lucru il va ajuta substantial la dezvoltare.

In cele din urma, este indicat sa fii un model pentru cel mic, sa nu bei si sa nu fumezi in prezenta acestuia, deoarece aceste vicii l-ar putea influenta in viitor. Gateste doar preparate fierte si coapte, evita prajelile si arata-i ca o viata organizata si sanatoasa din toate punctele de vedere nu este atat de rea pe cat se crede. Cu timpul, copilul va intelege singur toate aceste lucruri si necesitatea lor, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in aceasta privinta, ci doar sa-l ajuti sa descopere viata echilibrata pe care ti-o doresti pentru el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.