Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ Lucian Micu a declarat, sâmbătă seară, că medicul de gardă rănit în incendiul de la secţia ATI va fi transferat în primă fază la Spitalul din Iaşi, iar apoi va fi luat cu o aeronavă militară şi va fi dus la Spitalul Floreasca din Capitală. Ministerul Apărării a precizat că o aeronavă de transport C-27J Spartan va decola în această noapte către Iaşi, de pe Baza 90 Transport Otopeni pentru misiunea de evacuare medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Referitor la situaţia de la Piatra Neamţ, putem confirma că Forţele Aeriene pregătesc o misiune de evacuare medicală de la Iaşi către Bucureşti, cu o aeronavă de transport C-27J Spartan. Aeronava va decola în această noapte către Iaşi, de pe Baza 90 Transport Otopeni. Vom difuza comunicat de presă după decolarea de la Bucureşti şi vă vom transmite datele de contact ale ofiţerului de presă pentru acces pe Baza 90 la sosire”, a transmis MaPN.

ŞTIREA INIŢIALĂ „În momentul de faţă discutăm de opt persoane decedate în urma incendiului, două persoane decedate în unitatea de primiri urgenţe ca urmare a transferului şi ceilalţi şase pacienţi urmează a fi transferaţi către Iaşi. Sunt deja prezente aici ambulanţele. E activat planul roşu”, a afirmat Lucian Micu, întrebat la Digi 24 care este starea celorlalţi pacienţi.

Chestionat dacă medicul rănit va fi transferat la Spitalul Floreasca din Capitală, Lucian Micu a răspuns: „Din informaţiile pe care le am până acum, da. Mai întâi va fi dus la Iaşi şi apoi va fi preluat de un avion militar şi adus la Bucureşti”.

Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ a adăugat că în prezent este făcută evaluarea celor şase pacienţi răniţi pentru a vedea dacă sunt pasibili pentru transfer.

„În acest stadiu suntem acum. Practic este făcută evaluarea acestor pacienţi, în vederea transferului. Sunt alături de faţă alături de cei la ISU”, a completat Micu. 

El a precizat că nu vrea să se pronunţe sau să speculeze asupra cauzei incendiului.

„Se stabileşte cauza incendiului şi ulterior vom afla şi noi poziţia celor de la ISU”, a conchis Lucian Micu.

Ulterior, managerul spitatulului a afirmat, la Antena 3, că doi medici şi două asistente sunt răniţi.

Zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Alţi opt pacienţi care erau în salonul alăturat şi au fost salvaţi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ. A fost rănit şi medicul de gardă, urmând să fie şi el transferat.

„Zece persoane au decedat.  Medicul de gardă are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi este în stare gravă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Neamţ Irina Popa, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că printre victimele decedate nu sunt cadre medicale. 

„Mai sunt cadre medicale cu arsuri gradul I si II care sunt tratate la Piatra Neamţ. După Leţcani, voi merge către Iaşi”, a adăugat ministrul Sănătăţii, la Antena 3.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, arată un comunicat de presă.

„Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, au transmis reprezentanţii PÎCCJ. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.