Vila familiei Renner, fondatoare a fabricii de incălţăminte Clujana, a fost scoasă la vânzare cu 1,2 milioane de euro de Romania Sotheby's International Realty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vila de la 1930 este situată în zona centrală a oraşului Cluj-Napoca, aproape de Piaţa Mihai Viteazu. Are o curte generoasă de 1.540 mp. Este construită pe două nivele, demisol şi parter, cu 28 de încăperi şi 6 băi, având 1.526 mp construiţi şi aproximativ 1.400 mp utili. 

Fabrica de încălţâminte Clujana a fost înfiinţată în anul 1911 de familia Renner sub denumirea de „Fabrica de Piele Fraţii Renner & Co”. După Primul Război Mondial a devenit societate pe acţiuni, schimbându-şi denumirea în "Dermata". A devenit cea mai mare fabrică de încălţăminte din România.

A fost naţionalizată de guvernul comunist în 1948 şi redenumită "Fabrica de încălţăminte Janos Herbak", apoi "Fabrica de Pielărie şi încălţăminte Cluj", iar în final "SC Clujana SA".

În anii '80 a ajuns cea mai mare fabrică de profil din estul Europei. Avea 8.000 de angajaţi, cu secţii proprii de tăbăcărie, fabrici de tălpi, de încălţăminte, şi articole din cauciuc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.