Comisia Europeană (CE) a deschis marţi o procedură de infringement împotriva Ciprului şi Maltei, vizând programele acestor state de acordarea cetăţeniei prin intermediul unor investiţii, cunoscute şi sub numele de ”paşaportul de aur”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordarea naţionalităţii - iar prin aceasta a cetăţeniei europene - în schimbul unor sume de bani sau unor investiţii nu este compatibilă cu principiul cooperării loiale prevăzut de Tratatul Uniunii Europene (UE), subliniază într-un comunicat Comisia.

”Guvernele cipriot şi maltez dispun de un termen de două luni pentru a răspunde scrisorilor de avertisment. În cazul în care răspunsurile lor nu sunt mulţumitoare, Comisia poate emite un aviz motivat în acest subiect”, avertizează Bruxellesul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.