Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, cererea avocaţilor fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, de a sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la unele aspecte, dar a respins cererea de suspendare a judecăţii cauzei. Decizia privind sesizarea CCR poate fi atacată cu recurs în termen de 48 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În baza art. 29 din Legea nr. 47/1992 republicată sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 50 alin. 3 şi art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. ridicată de inculpata Pintea Sorina prin avocat ales”, arată minuta instanţei.

Articolul 50, alineatul 3 prevedere că “în cazul declinării pentru necompetenţă teritorială, probele administrate, actele îndeplinite şi măsurile dispuse se menţin”, iar în articolul 346 alineatul 6 se precizează “în cazul în care conducătorul parchetului menţine cererea de începere a judecăţii, judecătorul de cameră preliminară dispune prin încheiere începerea judecăţii”.

Totodată, magistraţii au respins ca inadmisibilă cererea de suspendare a judecării cauzei.

Decizia privind sesizarea CCR poate fi atacată cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Următorul termen de judecată a fost stabilit la 7 octombrie.

La sfârşitul lunii aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.