Două persoane au fost rănite vineri, într-un atac cu arma albă, în arondismentul al XI-lea al Parisului, şi au fost spitalizate în stare gravă, iar doi suspecţi au fost arestaţi, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au anunţat iniţial patru răniţi, însă au rectificat ulterior şi au precizatcă două persoane au fost rănite. Ele au revenit şi asupra numărului suspecţilor, după care au revenit din nou.

Faptele au avut loc în apropiere de fostul sediu al revistei satoroce Charlie Hebdo.

Parchetul antiterorist a anunţatcă s-a sesizat în anchetă.

Cei doi răniţi sunt un bărbat şi o femeie însărcinaţi cu producţia în cadrul agenţiei de presă Premières Lignes, al cărei sediu se află lângă fostul sediu al Charlie Hebdo.

Agresorul i-a atacat pe starada Nicolas Appert, în faţa sediului agenţiei la care lucrează - cu un satâr, potrivit Le Figaro.

În jurul sediului a fost instituit un permiteru de securitate lărgit, din cauza prezenţei unui colet suspect.

Laboratorul Central al Prefecturii Poliţiei a îndepărtat însă suspiciunile.

Populaţia a fost îndemnată de către Prefectura Poliţiei să evite sectorul.

”Mii de elevi au fost izolaţi” ca măsură de precauţie, a anunţat Primăria Parisului.

”Cinci şcoli din arondismentul al XI-lea şi toate şcolile din arondismentele al III-lea şi al IV-lea au fost închise. Este vorba despre mii de elevi, de la creşă şi până la liceu. Ne punem în siguranţă. Suntem pe cale să închidem echipamentele municipale şi gimnaziile”, a declarat pentru AFP primarul centrului Parisului Ariel Weil.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă cuprivire la ”tentativă de asasinat”.

Însă parchetul antiterorist (PNAT) a anunţat că s-a sesizat cu privire la faptele comise vineri.

O anchetă în flagrant a fost deschisă cu privire la tentaivă de asasinat în legătură cu o întreprindere teroristă şi asociere de răufăcători.

Ministrul de Interne Gérald Darmanin s-a dus la minister, în Place Beauvau, unde s-a înfiinţat o celulă de criză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.