Cel puţin două persoane au fost rănite vineri, într-un atac cu cuţitul, în apropiere de fostul sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, la Paris, iar singurul suspect a fost arestat, a anunţat poliţia franceză, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un reprezentant al poliţiei a anunţat că, după ce autortiăţile au crezut iniţial că doi atacatori au fost implicaţi în atac, ele cred că este vorba despre un singur atacator, care a fost arestat în Piaţa Bastilia.

Sursa citată a anunţat că poliţia efectua în continuare verificări, în timp ce interoga suspectul.

Poliţia a anunţat iniţial că patru persoane au fost rănite în atac, însă oficialul citat a declarat pentru AP că de fapt doar două persoane au fost rănite.

Poliţia nu a putut să explice aceste discrepanţe.

Motivul atacului era neclar şi nu era clar nici dacă are o legătură cu Charlie Hebdo, care şi-a mutat sediul în urma atacurilor teroriste din 2015, soldate cu 12 morţi în redacţia săptămânalului satiric.

Potrivit unor jurnalişti AP aflaţi la faţa locului, poliţişti francezi au ”inundat” cartierul, în apropiere de staţia de metrou Richard Lenoir.

Poliţia a izolat zona, inclusiv fostul sediu al Charlie Hebdo, în urma observării unui colet suspect în apropiere, potrivit oficialului citat.

Poliţia nu a dezvăluit identitatea atacatorului şi nici a răniţilor, care se află în stare foarte gravă, a precizat el sub protecţia anonimatului.

Premierul francez Jean Castex şi-aîntrerupt o vizită la periferia de nord a Parisului şi s-a dus la sediul Ministerului de Interne în urma atacului..

Procesul atacurilor teroriste de la Charlie Hebdo se află în curs la Paris.

Murmure au izbucnit la procesul celor 14 complici ai autorilor atacului. Văduvele atacatorilor de la Charlie Hebdo urmează să fie audiate în proces vineri seara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.