Sălile de lectură „Gheorghe Brătianu” şi „Alexandre Saint-Georges” de la Biblioteca Naţională a României vor fi deschise din 21 septembrie, anunţă instituţia pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sala de lectură „Gheorghe Brătianu”, situată la etajul 3, este dedicată consultării tuturor tipurilor de documente ce aparţin colecţiilor curente, precum şi a copiilor substitut ale tezelor de doctorat. 

Accesul se va face în baza cardului de cititor, luni, miercuri, vineri între orele 10.00 şi 18.00, marţi şi joi între orele 12.00 şi 20.00.

Accesul utilizatorilor la tezele de doctorat se realizează exclusiv pe bază de programare la adresele de e-mail depozit.legal@bibnat.ro  şi biblioteca@bibnat.ro sau telefonic, la numerele 021.310.44.44 sau 021.314.51.43. Pentru a evita răspândirea infecţiei cu Covid-19, documentele consultate de utilizatori vor fi carantinate, într-un spaţiu special amenajat, între 4 şi 10 zile, în funcţie de materialul din care sunt realizate.

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges”, aflată la etajul 5, este dedicată exclusiv cercetării documentelor vechi şi rare. Accesul se va realiza în baza cardului de cititor şi în urma unei solicitări prealabile transmisă la adresa colectii.speciale@bibnat.ro, cu cel puţin 24 de ore înainte, solicitare ce va conţine enumerarea documentelor dorite spre consultare. Cercetarea documentelor aparţinând colecţiilor speciale se va putea face de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi a celorlalte instrucţiuni afişate la intrarea în instituţie.

Potrivit BNaR, spaţiile libere pentru lectură din cadrul bibliotecii rămân deschise de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-20.00 şi sâmbătă, între orele 9.00 - 18.00.

Accesul în Biblioteca Naţională a României se realizează exclusiv în baza cardului emis de bibliotecă şi este condiţionat de respectarea măsurilor de protecţie şi siguranţă afişate la intrare. Programul biroului de înscriere în vederea emiterii sau vizării cardului de acces este luni, miercuri şi vineri între orele 10.00-18.00, marţi şi joi între orele 12.00-20.00. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.