Un grup reprezentând marile companii din sectorul internetului, între care Facebook, Amazon.com şi Google, divizie a grupului Alphabet, a cerut miercuri Comisiei Federale pentru Comunicaţii a Statelor Unite să respingă tentativa administraţiei Trump de a limita abilitatea companiilor de media socială de a elimina conţinutul inacceptabil, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia din sectorul internetului a afirmat într-un document că petiţia administraţiei Trump, înregistrată în luna august, prin care cere reguli noi, ”este greşită, nu are fundament legal şi implică îngrijorări grave legate de politica publică”.

Potrivit asociaţiei, noile reguli ale Comisiei Federale pentru Comunicaţii pot reduce protecţiile legale existente pentru eliminarea ”fraudelor, escrocheriilor, a conţinutului periculos care promovează sinuciderea sau tulburările de hrănire ale adolescenţilor, precum şi o gamă largă de alte tipuri de conţinut inadecvat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.