Tesla, Zoe, Ford, Suzuki, Nissan, Opel sunt câteva dintre marcile de maşini electrice şi hibrid care participă mâine, sâmbătă, 29 august, la a 3-a ediţie a Marşului maşinilor eco. Evenimentul va avea loc în parcarea Bibliotecii Naţionale, de la ora 10.00. De această dată, Marşul este adaptat la măsurile de protecţie şi distanţare fizică, impuse de pandemia COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul se bucură de parteneriatul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Culturii şi Bibliotecii Naţionale a României. De asemenea, este susţinut de ACAROM şi Asociaţia pentru Electromobilitate.

Marşul Maşinilor Eco, aflat la a treia ediţie, a devenit deja un eveniment de tradiţie în industria ecomobilităţii, poate cel mai important instrument de promovare a mijloacelor de transport nepoluante. Chiar dacă, în această perioadă, industria auto din întreaga lume are de suferit din cauza pandemiei globale, transportul alternativ traversează, cel puţin în România, cea mai bună perioadă a sa. Pentru prima dată în istoria Programului Rabla Plus, întregul buget destinat persoanelor fizice, pentru achiziţia maşinilor electrice, a fost epuizat. Asta arată că apetitul românilor către maşini moderne şi cu emisii scăzute, sau chiar ZERO, este în creştere. Trebuie să continuăm pe acest drum şi să stimulăm achiziţia de maşini ecologice, dacă ne dorim cu adevărat să respirăm aer curat în marile oraşe. Şi pentru asta, am decis să suplimentăm bugetul programului Rabla Plus, pentru a îi sprijini pe toţi românii care îşi doresc un vehicul prietenos cu mediul. Sunt convins că Marşul Maşinilor Eco va fi un catalizator important pentru succesul acestui program”, a declarat Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Evenimentul este un prilej pentru oficiali să prezinte programele pe care le au în derulare în privinţa trecerii la un transport eco, pentru un mediu curat, dar şi programele viitoare; companiilor li se oferă posibilitatea să-şi prezinte ultimele modele de maşini electrice, hibrid, CNG, precum şi ofertele de finanţare pentru maşinile electrice şi hibrid ale brandului pe care îl reprezintă.

La marş vor participa Secretarul de Stat pentru Schimbări Climatice Iulian Stana, Ministerul Mediului, Apelor şi Padurilor, Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, doamna Andreea Szabo, Directorul General al Poştei Române, domnul Horia Grigorescu, iar din partea ACAROM, domnul Cristian Nevzoreanu.

„Dorim să creştem gradul de conştientizarea la nivelul populaţiei a beneficiilor transportului “curat”, a avantajelor maşinilor cu emisii zero carbon, aşa-numitele maşini eco–friendly, care să ajute la reducerea poluării din oraşe”, a declarat Camelia Spătaru, fondatorul evenimentelor jumptosmart.ro

„Relaţia dintre Public Affairs Solutions şi industria producătoare de maşini este una specială având în vedere implicarea noastră în proiectul de succes de privatizare a Automobile Craiova, în anul 2007. Aşadar, am dat curs cu entuziasm iniţiativei Jumptosmart.ro contribuind la organizarea ediţiei de anul acesta a ”Marşului Maşinilor Eco””, a declarat Codrin Scutaru, Director General, Public Affairs Solutions.

Partenerii şi sponsorii Marşului, editia a 3-a, sunt: Group Dacia-Renault, Tesla, Ford, Suzuki, Enel X, Opel, Nissan, ACAROM, 5toGO, Asociaţia pentru Electromobilitate.

La marş sunt invitate personalităţi din viaţa publică, din sport, actori, jurnalisti, bloggeri. Printre invitaţi se numară alpinistul Alex Găvan, cel care a escaladat şapte vârfuri de peste 8000 de metri din Himalaya, fără oxigen suplimentar şi fără porteri de altitudine, kickboxerul Benny Adegbuyi, pilotul de raliu Bogdan Tasman şi alti invitaţi surpriză.

Reprezentanţii Ford România ne-au comunicat următoarele: “Ford şi-a luat angajamentul de a electrifica gama sa de vehicule destinate pieţei europene, Puma mHEV, Kuga Plug In Hybrid şi Explorer Plug In Hybrid fiind printre primele dintre 14 modele pentru care Ford şi-a propus să ofere variane de propulsii electrificate. Printre aceste modele se numără şi SUV-ul electric Mustang Mach-E, care va fi disponibi în România până la sfarşitul anului 2020.”

“Mobilitatea electrică este una dintre soluţiile la îndemână de a face fiecare dintre noi ceva cu impact pozitiv asupra mediului în care trăim. Reducerea amprentei de carbon ar trbeui să ne preocupe pe toţi în cea mai mare măsură, iar participarea Enel X pentru a doua oară la Marşul Maşinilor Eco este un îndemn la un mod de viaţă mai sustenabil, în beneficiul tuturor.”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-mobility Enel X, România.

“Mulţumim organizatorilor acestui eveniment pentru invitaţia adresată brandului nostru. Suntem onoraţi să participăm mai ales că, începând cu acest an, Suzuki comercializează în România doar autoturisme echipate cu tehnologia Hybrid. În linie cu strategia evenimentului şi Suzuki încurajează prin produsele şi serviciiile sale o mobilitate in siguranţă si prietenoasă cu mediul înconjurător. Astfel, tehnologia Hybrid de la Suzuki este potrivită tuturor şi prezenţa pe modelele expuse la acest eveniment, Swift, Ignis, Vitara şi SX4 S-Cross”, a precizat Nicoleta Gerea, Branch Office Leader - Suzuki România.

La rândul său, Asociaţia pentru Electromobilitate AERO, spune că: "Electromobilitatea atrage oameni diferiţi din motive diferite. Pentru unii contează puterea incredibilă a unei masini electrice, pentru alţii confortul oferit de lipsa zgomotului şi a vibraţiei generate de motorul termic. Pentru toţi însă, deplasarea fară fum, miros şi gaze toxice este un lucru esenţial, în special în interiorul oraşelor unde poluarea generată de masini omoară mii de oameni în fiecare an. "

“Marsul maşinilor eco” este organizat de Jumptosmart.ro, în parteneriat cu Public Affairs Solutions, Asociaţia Română de Relaţii Publice RRP şi European Mentoring and Coaching Council (EMCC).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.