Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) a decis luni ca mască să fie obligatoriu purtată în unele spaţii deschise din Bucureşti, cum ar fi pieţe, târguri, gări, autogări, staţii de autobuz, troleibuz şi tramvai şi zonele pietonale din Centrul Vechi al Capitalei, măsura urmând să fie aplicată de marţi, a declarat pentru News.ro primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu. De asemenea, organizatorii de spectacole în aer liber sunt obligaţi să dea oamenilor măşti de protecţie, iar partcipanţii sunt obligaţi să poarte masca pe toată durata evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE

„- Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, potrivit normelor legale în vigoare în pieţe. Târguri, expoziţii pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora.

- Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie potrivit normelor legale în vigoare în perimetrul pietonal din Centrul Vechi delimitat de următoarele artere de circulaţie: Spaiul Independenţei – Calea Victoriei – Strada Doamnei – Bulevardul I.C. Brătianu.

- Se instituie obligaţia pentru organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber de a pune la dispoziţia participanţilor măşti de protecţie şi obligaţia participanţilor de a purta masca de protecţie, potrivit normelor legale în vigoare, pe toată durata de desfăşurare a acestora, de la accesul şi până la ieşirea din zonă.

- Se instituie obligativitatea purtăţii măştii de protecţie, potrivit normelor legale în vigoare, în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport în comun (staţii STB, staţii şi peroane CFR, autogări)”, conform documentului aprobat luni de CMSU.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Edilul Primăriei Sectorului 6 a adăugat, pentru News.ro, că masca de protecţie va fi purtată obligatoriu de către clienţii care merg în pieţe deschise.

Măsura se aplică şi la evenimentele organizate în aer liber în Bucureşti. Organizatorii de spectacole sau evenimente în aer liber vor pune la dispoziţia oamenilor măşti de protecţie.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit luni, de la ora 16.00. 

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat miercurea trecută că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în orice zonă pietonală din Centrul Vechi, măsura fiind solicitată de mai mult timp. Bădulescu afirmă că s-a luat în calcul faptul că „zona este cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.