Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat sâmbătă că a fost testat negativ cu noul coronavirus, după ce a fost diagnosticat pozitiv la 7 iulie, o vindecare pe care o atribuie tratamentului său cu hidroxiclorochină, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bolsonaro a făcut acest anunţ pe contul său de Twitter, după ce a fost supus unui nou test.

"RT-PCR de SARS-Cov-2 negativ. O zi bună tuturor”, a scris el, postând o forografie în care zâmbeşte şi arată un flacon de hidroxiclorochină, la micul dejun.

Liderul extremei drepte, în vârstă de 65 de ani, nu precizează când a fost realizat acest test, care detectează prezenţa viusului prin analiza secreţiilor nazale.

Bolsonaro a spus în mai multe rânduri că starea sănătăţii i s-a ameliorat cu ajutorul hidroxiclorochinei, un tratament considerat ineficient împotriva covid-19 potrivit unui studiu publicat în urmă cu câteva zile în Brazilia.

Jair Bolsonaro, care a minimalizat adesea gravitatea pandemiei pe care a catalogat-o drept o ”gripuliţă”, a rămas timp de aproape 20 de zile în reşedinţa sa oficială de la Brasilia, Palatul Alvorada. În această perioadă, el a fost supus altor trei teste, care s-au dovedit pozitive.

Într-un mesaj pe care l-a postat joi pe Facebook, Bolsonaro anunţa că se simte ”foarte bine”, dar că era ”un pic stresat să fie închis”.

El a fost văzut în aceeaşi zi plimbându-se cu motocicleta şi discutând - fără mască - cu măturători la reşedinţa sa, potrivit unor imagini difuzate în presă.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus - cu aproximativ 2,3 milioane de persoane contaminate de la începutul pandemiei şi peste 85.000 de morţi din cauza covid-19, potrivit unor date oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.