Trei muncitori care lucrau la o canalizare au fost prinşi sub un mal de pământ, sâmbătă după-amiază, într-o localitate din judeţul Dâmboviţa. Unul dintre muncitori, un tânăr de 20 de ani, a murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Bărbatul care a fost scos fără semne votale a fost declarat decedat.

Ceilalţi doi au fost transportaţi la spitale din Bucureşti, unul cu o ambulanţă, celălalt cu elicopterul SMURD.  

”A fost o operatiune dificilă, care s-a desfăşurat contracronometru, timp de aproape 3 ore. În ciuda tuturor eforturilor făcute de salvatori, din nefericire, cea de a 3-a victimă (bărbatul de 20 ani), care înca de la începutul operaţiunii de salvare nu prezenta semne vitale, fiind acoperită aproape în totalitate de pământ, a fost extrasă de pompieri şi predată echipajelor medicale care au constatat decesul”, a transmis ISU Dâmboviţa.

UPDATE: Pompierii din Dâmboviţa au reuşit să îi scoată de sub malul de pământ şi pe ceilalţi doi muncitori, unul dintre ei fiind scos fără semne vitale. 
 
Una dintre victime, un adolescent de 16 ani, care fusese îngropat până la talie, este conştient şi cooperant.
 
În schimb, al treilea bărbat, în vârstă de 20 de ani, a fost acoperit până la nivelul capului de pământul dislocat, el neavând semne vitale în momentul în care a fost recuperat.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Incidentul s-a produs în comuna Braniştea, în jurul orei 13:00. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Eduard Ţelea, unul dintre muncitori a fost scos de sub pământ, el fiind conştient şi primind asistenţă medicală la locul accidentului. 
 
 
Pompierii continuă să lucreze pentru degajarea malului de pământ şi scoaterea celorlalţi doi muncitori.
 
Acolo acţionează trei buldoexcavatoare, două echipaje de descarcerare, două containere multirisc şi au fost trimise trei ambulanţe din cadrul serviciului judeţean de ambulanţă Dâmboviţa, dar şi un elicopter SMURD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.