Cele trei grupări din Reşiţa care distribuiau droguri de risc şi diferite alte substanţe vindeau cu 60 de lei o doză de un gram. Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate si procurorii DIICOT din Caraş-Severin au făcut, joi, 29 de percheziţii, iar 38 de persoane vor fi audiate în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, în urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate diferite cantităţi de droguri de mare risc, de risc şi substanţe halucinogene, bani şi obiecte folosite la cantărirea şi prelucrarea substanţelor. 
 
”În urma probatoriului administrat în cauză, s-a stabilit că în cursul anului trecut, pe raza municipiului Reşiţa, s-au conturat trei grupări infracţionale organizate, care acţionau în Reşiţa şi în localităţile limitrofe. Două dintre aceste grupări ar fi fost implicate în distribuirea de droguri de risc, iar cea de-a treia s-ar fi ocupat cu efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, între cele trei grupări existând interacţiuni, în special pe linie de distribuţie stradală. Cele trei grupări infracţionale erau structurate pe un palier de aprovizionare şi un palier de distribuţie stradală, fiind coordonate de şase tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 30 ani, toţi din Reşiţa. Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, s-ar fi făcut în special de la dealeri din Timişoara, ulterior drogurile fiind porţionate şi oferite spre vânzare, la doze de 0,2 – 1 gram, de către membrii palierului de distribuţie stradală”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, pentru producerea substanţelor susceptibile a avea efecte psihoactive, leaderii grupărilor ar fi procurat substanţa activă de la persoane din Craiova, pe care ar fi prelucrat-o ulterior prin amestecarea cu diverşi solvenţi şi impregnarea pe fragmente vegetale. 
 
”Substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv ar fi fost vândute în rândul tinerilor din Reşiţa, la preţuri cuprinse între 30-60 lei/doza, la doze de 0,2 – 1 gram”, se mai arată în comunicat.
 
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, una dintre grupări era coordonată de către două persoane din Reşiţa, care au atras alte şase persoane cu preocupări pe linia distribuirii de droguri de risc.
 
O a doua grupare era coordonată de o altă persoană stabilită în municipiul Reşiţa, care a atras trei persoane implicate în trafic de droguri de risc, coordonatorul grupării fiind cercetat şi în trecut pentru astfel de preocupări.
 
Al treilea grup infracţional organizat s-a constituit relativ recent, fiind format din trei persoane, două dintre ele ocupându-se cu aprovizionarea, prelucrarea si distribuţia stradală de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
”Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, se făcea în special de la dealeri de pe raza municipiului Timişoara. După ce se procura cannabisul, acesta era porţionat şi oferit spre vânzare în diverse ambalaje (ţiplă, staniol) la doze de 0,2-1 gram de către palierul de distribuţie stradală. În ceea ce priveşte activitatea grupării specializate în operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, se realiza mai intai aprovizionarea cu substanţă activă necesară producerii substanţelor psihoactive, de la persoane de pe raza municipiului Craiova. După ce procurau substanţa activă, liderii grupării o prelucrau, prin amestecarea cu diverşi solvenţi, cum ar fi acetona şi alte substanţe toxice şi impregnarea pe fragmente vegetale, de regulă provenite din plicurile de ceai. Substanţele susceptibile a avea efecte psihoactive erau vândute apoi în rândul tinerilor de pe raza municipiului Reşiţa, la preţuri cuprinse între 30-60 lei/doza, în funcţie de cantitatea dorită, în diverse ambalaje (ţiplă, staniol) la doze de 0,2-1 gram”, se arată în comunicat.
 
În cauză poliţiştii fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere în vederea consumului de droguri de risc şi de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.
 
În cursul zilei de joi, 38 de persoane din Reşiţa, membri ai grupărilor, urmează a fi duse la sediul Poliţiei Caraş-Severin, pentru a fi audiate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.