Situaţia sanitară din Statele Unite ar putea să nu permită organizarea Convenţiei Naţionale Republicane la sfârşitul lunii viitoare, la Jacksonville, în Florida, apreciază un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei Trump, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul Democrat a ales deja să organizeze o ”convenţie virtuală” pentru a-l învesti pe Joe Biden candidat la preşedinţie, împotriva lui Donald Trump, în alegerle de la 3 noiembrie.

Convenţia republicană, la care urmează să fie anunţată oficial candidatura preşedintelui în exerciţiu, urma să aibă loc inţial la Charlotte, în North Carolina.

În urma unor îngrijorări exprimate de către guvernatorul democrat al acestui stat, Roy Cooper, cu privire la lupta împotriva pandemiei covid-19, această adunare a fost mutată la Jacksonville şi urmează să aibă loc la 27 august.

Însă în Florida - la fel ca alte 38 de state americane - are loc în prezent o accelerare a epidemiei.

Începând de miercuri, bilanţul zilnic al contaminărilor înregistrate în Florida a depăşit de trei ori 10.000 de cazuri, iar duminică s-au anunţat 10.059 de cazuri - un bilanţ zilnic care a depăşit cele mai mari bilanţuri zilnice din Europa în toiul pandemiei.

”Cred că este prea devreme să spunem”, a răspuns comisarul Agenţiei federale americane însărcinate cu produse alimentare şi medicamente (FDA), Stephen Hahn, întrebat de duminică CNN despre posibilitatea menţinerii concenţiei republicane la Jacksonville.

”Vom vedea cum decurg lucrurile în Florida şi în alte părţi în ţară”, a adăugat el.

Primarul republican din Jacksonville Lenny Curry a impus săptămâna trecută purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.