Poriectul „Promenada cu Fântâni”, o zonă pentru odihnă şi relaxare în centrul Bucureştiului, a fost aprobat joi de consilierii municipali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre acest proiect, în şedinţa de joi, primarul general Gabriela Firea a spus că va fi unul important pentru bucureşteni şi pentru turişti, cu „oaze ocupate de zone culturale”.

Promenada cu Fântâni va fi cuprinsă între magazinul Unirea (Splaiul Independenţei) şi Palatul Parlamentului (Bulevardul Libertăţii). 

„Vom avea un bulevard de nivel european în care şi bucureştenii, dar şi turiştii se vor putea relaxa, vor fi oaze ocupate de zone culturale, deci teatru pentru copii, muzică, divertisment, de asemenea, terase. Această solicitare a fost şi din partea industriilor Hora şi Horeca. De asemenea, rulote cu suveniruri, iar artiştii meşteşugari îşi pot expune produsele create şi de asemenea să le şi vândă”.

În raportul de specialitate publicat pe site-ul PMB, zona va fi una „de odihnă, recreere şi pentru organizarea de evenimente”. În acest sens, vor fi create funcţiuni specifice: mobilier urban, amenajări pentru promenadă şi construcţii detaşabile temporar pentru alimentaţie publică, evenimente şi activităţi culturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.