PSD anunţă că va depune luni, în Parlament, un proiect de lege care prevede măsuri de sprijinin pentru domeniul HoReCa, grav afectat de criza sanitară. Proiectul prevede, printre altele, scutirea de TVA pentru serviciile turistice şi susţinerea, de către stat a tichetelor de vacanţă acordate de către toţi angajatorii, de stat şi din domeniul privat, pentru anul în curs şi pentru anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD va depune luni la Parlament un proiect de lege pentru susţinerea domeniului HoReCa, întrucât, în opinia PSD „există posibilitatea iminentă ca în cazul în care în următoare săptămână nu se deschid restaurantele din hoteluri, nu se deschid hotelurile la întreaga capacitate să existe 150.000 de şomeri iar multe din afacerile din acest domeniu să nu mai poată să-şi reia activitatea niciodată”. 
Potrivit proiectului susţinut de PSD, acest domeniu ar urma să beneficiere de multiple facilităţi cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi stabilitatea tarifelor.
Astfel, printre propunerile prevăzute în proiectul de lege anunţat de PSD se numără eşalonarea plătii impozitelor pe veniturile din salarii pentru 3 luni după încetarea „stării excepţionale”, cazarea masa şi transportul în scopuri turistice scutite de plata TVA până la sfârşitul acestui an, statul va susţine contravaloarea tichetelor de vacanţă pentru anii 2020 şi 2021 pentru toţi angajatorii, indiferent că sunt de stat sau privaţi, în cuantum de 1450 de lei pentru fiecare angajat, sistem de vouchere pentru agenţiile turistice să poată reprograma serviciile pentru care au încasat banii dar nu le-au putut presta, ajutor nerambursabil completat cu garanţii de stat pentru investiţii în staţiunile balneare.
„Sperăm să nu existe iarăşi o abordare partinică şi politicianistă iar o asemenea lege de care toţi operatorii din domeniul HoReCa au nevoie să fie adoptată în cât mai scurt timp şi să fie promulgată de domnul preşedinte Iohannis” a mai declarat Lucian Romaşcanu.
Acesta a adăugat că PSD doreşte dezbaterea în procedură de urgenţă a acestui proiect de lege.
Reprezentantul PSD l-a ironizat, de asemenea, pe premierul Ludovic Orban despre care a spus că „a luat terasele din Centru Vechi la rând crezând că în acest fel poate sprijini personal” domeniul HoReCa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.