Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a anunţat, miercuri, că cererea sa pentru wild card în Liga Campionilor a fost validată de EHF, după ce forul european anunţase eronat, tot în cursul zilei, că formaţia din Capitală nu se află printre echipele aspirante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne pare extrem de rău pentru situaţia creată mai devreme. Nu vă ascundem faptul că şi nouă ni s-a oprit inima când am văzut postarea EHF, dar lucrurile s-au lămurit şi suntem cu toţii conştienţi că a greşi e omeneşte. Vă asigurăm că participarea echipei feminine a CSMB în EHF Champions League rămâne o prioritate pentru noi, deoarece ştim că cei mai frumoşi suporteri merită să vadă meciuri de top!  
Până pe 19 iunie, vom afla decizia finală!”, a transmis clubul.

În urmă cu câteva ore, EHF anunţase echipele care au un loc asigurat în competiţie, între care şi SCM Râmnicu Vâlcea, precum şi echipele confirmate ca documentaţie pentru wild card, dar între care nu se afla şi CSM Bucureşti. Enunţul iniţial al EHF a fost şters, iar în urmă cu puţin timp a apărut rectificat.

Imediat după anunţul eronat, directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, explica, pentru News.ro:A fost o omisiune regretabilă din partea EHF, tocmai am discutat cu ei, şi-au cerut scuze, nu este nicio problemă, vor reveni în câteva ore cu lista completată cu CSM Bucureşti. Noi am cerut wild card şi am depus documentele în termenul cerut de EHF şi aşteptăm răspunsul lor până în 19 iunie, aşa cum a comunicat federaţia europeană. Avem speranţa că vom primi un wild card datorită rezultatelor notabile din ultimii ani”.

De prezenţa în viitoarea ediţie a Ligi Campionilor sunt sigure nouă echipe, între care SCM Râmnicu Vâlcea, care a ocupat locul I în momentul întreruperii competiţiei interne, din cauza pandemiei de coronavirus.

Au cerut wild card pentru LC 12 echipe, între care şi CSM Bucureşti.

EHF va stabili cluburile care vor primi wild card până la 19 iunie.

Federaţia Română de Handbal a decis, în 18 mai, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină.

Competiţiile, întrerupte în luna martie de pandemia de coronavirus, nu s-au mai reluat. Astfel, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17) au încheiat în această ordine pe primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj, stabilindu-se ca SCM Râmnicu Vâlcea să reprezinte România în LC. CSM Bucureşti avea posibilitatea de a solicita o invitaţie la competiţia majoră de pe continent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.