Comisia Europeană va lansa miercuri a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de reţele Wi-Fi gratuite în spaţiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri şi pieţe publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această nouă sesiune de înscrieri, ultima din proiect, este dedicată municipalităţilor sau asociaţiilor de municipalităţi din toate cele 27 de state membre ale UE şi din Regatul Unit, Islanda şi Norvegia, pentru o zi şi jumătate - din 3 iunie 2020, ora locală 14.00, până pe 4 iunie 2020, ora locală 18.00.

Municipalităţile vor avea posibilitatea să solicite 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.

Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, a transmis într-un comunicat: „Conectivitatea gratuită în spaţiile publice din întreaga Europă este benefică atât pentru cetăţeni, cât şi pentru turişti, amplificând în acelaşi timp efectele pozitive ale comunităţilor locale conectate”.

Odată ce se vor fi înregistrat pe portalul WIFI4EU, municipalităţile vor putea solicita un cupon valoric printr-un singur clic.

Cupoanele valorice vor fi distribuite pe baza principiului „primul venit, primul servit”, dar, pentru a se asigura cel mai bun echilibru geografic posibil, fiecare ţară participantă are dreptul la minimum 15 cupoane valorice.

De la lansarea iniţiativei în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice şi finanţare în valoare de 120 de milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.