Ministrul Mediului, Costel Alexe, lider al PNL Iaşi, a declarat că, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Iaşiul "are reprezentare în toate mediile", adăugând că acest lucru trebuie valorificat prin susţinerea proiectelor importante ale regiunii. " Vrem să recuperăm decalajul Moldovei faţă de celelalte regiuni mai dezvoltate, decalaj care s-a acutizat în ultimii ani", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Costel Alexe şi primarul Iaşiului, Mihai Chirica, înscris în luna martie în PNL, au spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Iaşiul are o şansă imensă în următoarea perioadă, pentru a porni proiectele care au tot fost amânate în ultimii ani. Cei doi au invocat faptul că PNL deţine toate pârghiile importante în statul român.

"Avem un parteneriat pentru Iaşi şi vom face tot ce ne stă în putinţă să atragem investiţii şi să dezvoltăm această zonă. Vrem să recuperăm decalajul Moldovei faţă de celelalte regiuni mai dezvoltate, decalaj care s-a acutizat în ultimii ani. Pentru prima dată după Revoluţie, PNL are un preşedinte la Cotroceni, are un premier şi un Guvern, iar la Iaşi avem un ministru în Guvern şi un primar de municipiu. Iaşiul are reprezentare în toate mediile şi este important să valorificăm acest lucru. Obiectivul nostru este ca toate proiectele importante să fie pe masa Guvernului la Bucureşti şi să fie rezolvate. Vom atrage investiţii la Iaşi pentru a dezvolta această zonă", a afirmat ministrul Mediului, Costel Alexe, liderul filalei judeţene PNL Iaşi.

El a spus că în următoarele luni "va fi un desant al membrilor Guvernului la Iaşi pentru a consfinţi proiectele implementate sau care vor fi începute".

La rândul său, primarul Mihai Chirica a afirmat că "a venit timpul să schimbăm lucrurile în Iaşi şi în regiunea de nord-est a ţării", el adăugând că de această dată astrele s-au aliniat pozitiv.

"S-a coalizat o echipă care şi-a propus să nu mai vândă iluzii, să nu mai împartă Moldova între baronii fiecărui judeţ. Politica se face cu oameni, nu cu partide. Politica se face în acele partide unde oamenii muncesc şi vor să tragă", a precizat edilul Iaşiului, Mihai Chirica.

El a afirmat că în această săptămână s-a deplasat la Bucureşti, la Guvern, pentru a discuta proiectele regiunii şi că a fost pentru prima dată în calitatea sa de demnitar când a fost primit "cu prietenie".

Chirica a spus că Moldova are nevoie de autostrăzi şi de şosele ocolitoare pentru municipii, precizând că la Iaşi va fi realizat în cel mult şapte ani un spital regional modern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.