Preşedintele american Donald Trump, care a provocat un scadal după ce a anuţat că ia hidroxiclorochină preventiv împotriva covid-19, a anunţat că şi-a ”terminat” acest tratament, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hidroxiclorochina, un remediu controversat promovat de unii cercetători ca profesorul francez Didier Raoult în vederea vindecării de covid-19, a suferit o lovutură în Fraţa, unde utilizarea sa a fost oprită de către autorităţi, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a supendat ”ca măsură deprecauţie” testele clinice cu acest medicament împotriva covid-19, în urma unui studiu publicat în revista The Lancet.

Locatarul Casei Albe este unul dintre susţinătorii înfocaţi ai acestui medicament împotriva unor boli autoimune şi poliartritei reumatoide.

Donald Trump a anunţat duminică, într-un interviu, că şi-a ”terminat” acest tratament cu hidroxiclorochină.

”Şi de altfel sunt în continuare aici”, a subliniat el, în replică unor studii ştiinţifice care pun la îndoială eficienţa medicamentului în lupta împotriva covid-19.

”Sincer, am auzit rapoarte enorme. Mulţi oameni cred că le-a salvat viaţa. Medicii scot rapoarte. Aveţi un studiu în Franţa, aveţi un studiu în Italia care erau studii incredibile”, a declarat el.

Însă Trump nu a evocat studiul publicat în revista The Lancet, potrivit căruia clorochina sau derivatele sale, precum hidroxiclorochina, sunt ineficiente şi chiar nefaste împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.